nominaties publieksprijs berlagewimpel

Nominaties voor architectuurprijzen Berlagevlag en -wimpel 2023 bekend – stemmen publieksprijs

Richard Koek maakt nominaties Berlagevlag en -wimpel bekend

De jury nomineert zes prachtige projecten voor de Architectuurprijs Berlagevlag 2023 voor Den Haag en omstreken. Het publiek kan haar favoriet kiezen uit maar liefst twaalf projecten voor de publieksprijs Berlagewimpel. Stemmen voor de publieksprijs kan tot de prijsuitreiking op 24 oktober 2023 in de Centrale Bibliotheek, die is heringericht door Mecanoo.

Nominaties architectuurprijs Berlagevlag 2023

 1. Stationspostgebouw – KCAP+Kraaijvanger Architects
 2. Leyhof – Studio Ard Hoksbergen i.s.m. Workshop Architecten
 3. Jaarsmahof – HVE Architecten
 4. Finest of Ockenburgh – MIX architectuur
 5. Transformatie Plesmanweg – Architektenkombinatie
 6. Onderwijscluster Donker Curtius (het Zandkasteel) – Spring architecten i.s.m. ArchiTechCompany

Longlist voor Publieksprijs Berlagewimpel 2023:

 1. Stationspostgebouw – KCAP+Kraaijvanger Architects
 2. Leyhof – Studio Ard Hoksbergen i.s.m. Workshop Architecten
 3. Jaarsmahof – HVE Architecten
 4. Finest of Ockenburgh – MIX architectuur
 5. Transformatie Plesmanweg – Architektenkombinatie
 6. Onderwijscluster Donker Curtius (het Zandkasteel) – Spring architecten i.s.m. ArchiTechCompany
 7. Het boegbeeld – vanwilsumvanlooon architectuur & stedenbouw
 8. Kiosk Frederik Hendriklaan – DAVL Studio
 9. De Titaan – Braaksma & Roos Architectenbureau
 10. Amare – NOAHH i.s.m. JCAU en NL architects
 11. Grotius Towers – MVRDV
 12. House on a house – Bloot Architecture

Stem hier op jouw favoriete project voor de Berlagewimpel>

Alle inzendingen voor de Berlagevlag 2023 samen, laten mooi de diversiteit zien van de bouwopgave in Den Haag en omstreken van de afgelopen twee jaar. Naast woningen zijn er veel scholen, kantoren en publieke gebouwen ingezonden. Van wolkenkrabber tot dakopbouw en interieur, op alle schaalniveaus wordt de stad vernieuwd. Bij de helft van de genomineerde projecten gaat het om transformatie of renovatie. “De oppervlakte van Den Haag groeit niet, maar de stad zelf wel. Een duurzame transformatie van bestaande gebouwen en wijken zal daarom naast nieuwbouw steeds nadrukkelijker de bouwopgave zijn voor Den Haag,” constateert de jury. Welk project voegt de meeste kwaliteit aan de stad toe?

De onafhankelijke vakjury bestaat uit Dorte Kristensen (Atelier PRO – voorzitter), Mark Graafland (Bureau Kroner architecten – secretaris), Wim Voogt (OKRA landschapsarchitecten), Carina Nørregaard (LIAG architecten en bouwadviseurs) en Richard Koek (Rijnboutt – tot 1 september 2023).

De winnaars van de Berlagevlag en Berlagewimpel worden bekend gemaakt op dinsdag 24 oktober 2023 tijdens een feestelijke prijsuitreiking. De prijzen worden uitgereikt aan de architect(en) van het project en zijn bedoeld voor alle betrokken partijen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden >

Haags Architectuur Café (HaAC), BNA Netwerk Den Haag en Stichting Dag van de Architectuur Den Haag willen met de architectuurprijzen aan een breed publiek laten zien hoe architectuur kwaliteit en maatschappelijke waarde aan de stad toevoegt.

De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA (hoofdsponsor) netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag. Mede mogelijk gemaakt door Frisia Makelaars en gemeente Den Haag.

Comments are closed.