Inzenden architectuurprijs Berlagevlag 2023 Den Haag e.o.

Winnaars Berlagevlag 2021

De inschrijving is geopend voor de Berlagevlag 2023, de architectuurprijs van Den Haag en omstreken. Wethouder Robert van Asten (stedelijke ontwikkeling Den Haag) maakt de start bekend tijdens de Dag van de Architectuur. Architecten kunnen projecten inzenden tot 1 september 2023 (verlengd). Alle projecten van interieur of dakopbouw tot wolkenkrabber en van nieuwbouw tot transformatie of renovatie komen in aanmerking voor de Berlagevlag en -wimpel. Het is ook mogelijk om projecten voor te dragen.

Inzenden kan via het formulier onder aan deze pagina.

wethouder Robert van Asten opent inzenden projecten voor berlagevlag architectuurprijs Den Haageo

Vakprijs Berlagevlag

Nieuw dit jaar is dat ook projecten in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg ingezonden kunnen worden. Berlagevlag gaat naar het meest gewaardeerde ruimtelijke bouwwerk rond Den Haag.  De architectuurprijs laat zien hoe architectuur kwaliteit aan de stad toevoegt. De onafhankelijke vakjury bestaat in 2023 uit Dorte Kristensen (Atelier PRO – voorzitter), Mark Graafland (Bureau Kroner architecten – secretaris), Wim Voogt (OKRA landschapsarchitecten), Carina Nørregaard (LIAG architecten en bouwadviseurs) en Richard Koek (Rijnboutt).

Publieksprijs Berlagewimpel

Ook de publieksprijs, de Berlagewimpel, wordt in 2023 uitgereikt. Het publiek kan stemmen op door de jury genomineerde projecten. De Berlagevlag en wimpel zijn bestemd voor het hele team van betrokken partijen en wordt uitgereikt aan de architect tijdens een feestelijke prijsuitreiking op dinsdag 24 oktober 2023.

Voorwaarden inzendingen

De bouwwerken moeten in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg zijn gebouwd en zijn opgeleverd in de periode januari 2021 tot en met juli 2023.

Een project voordragen? Mail dan naam en adres van het project en de naam van de architect naar architectuurprijs@haac.nu

 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Ingezonden projecten kunnen online worden gepubliceerd op HAACS.nl. Deelnemers gaan akkoord met publicatie. NB doorplaatsen gaat niet automatisch.
 • alle aangeleverde beelden en teksten zijn rechtenvrij (naam fotograaf wordt vermeld).
 • Genomineerde gebouwen kunnen worden bezocht door de jury op 21 september 2023.

In 2017 introduceerde het Haags Architectuur Café de Nieuwe Berlagevlag ter ere van haar 40 jarig jubileum, lees meer. In 2021 won het door Architecten Van Mourik ontworpen woon- zorgcentrum aan het Westhovenplein de Haagse Architectuurprijs Berlagevlag en de Berlagewimpel. De transformatie van galerijflat Hoog Lindoduin door Jan Splinter Architecten ontving van de jury een eervolle vermelding, de Berlagevaan.

INZENDEN: de inzendtermijn is verlopen. Inzenden was mogelijk tot 1 september 2023.

Organisatie: Haags Architectuur Café in samenwerking met BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door Frisia Makelaars en gemeente Den Haag.

11 Comments

 1. Mirjam Canho says:

  Heb een heleboel foto’s en tekeningen, maar heb moeite met uploaden

 2. Francois says:

  Ik heb vorige week ingezonden maar zie het project niet terug op de site, ook geen bevestiging gekregen van de inzending.

 3. admin says:

  Het duurt even voordat de inzendingen worden doorgeplaatst, dat gaat grotendeels handmatig

 4. Sanne van Loon says:

  Excuses voor het late inzenden. Ik kan nu helaas ook niet bij alle tekeningen. Dus dus het is er maar 1. Mochten jullie dat bezwaarlijk vinden regel ik er maandag meer.

 5. Maya says:

  Leyhof verdient het niet. Al meer dan 1 jaar bouwellende aan de Leyweg. Proeftuin Erasmusveld heeft veel bouw en constructie fouten. Stank uit wtw, stank uit rioolputje, lage warmwater waterdruk, zwarte schimmel, lekkage, waterafvoer, kozijn balkon zo lek als een mandje. Intern ook veel ruzie in de vve: uitsluiten van groepen, racisme, discriminatie en ruzie in de vve onderling.
  Mooi conplex maar in de praktijk alleen maar bouwellende!!
  Vriendjespolitiek!!!
  Dit werkt niet in de praktijk.
  Het voldoet niet aan de gestelde eisen.

 6. Radha says:

  Ik heb ook last van condens, alsof het lekt en schimmel in de badkamer. Men is tot 4x geweest maar nog steeds niet opgelost. Over de schimmel is uiteindelijk nu wel een afspraak gemaakt. Hopelijk wordt dat in een keer opgelost, omdat mij zwaar meervoudig gehandicapt dochter allergisch voor is.

  Er is een mooi complex neergezet. Concept was prachtig. En daarom heb mijn grote woning met 3 parkeerplaatsen voor de deur achtergelaten.

  Wie bedenkt in deze tijd een gebouw neer te zetten, die rolstoel onvriendelijk is.
  Postbussen binnen in de hal, waar iedereen zo naar binnen kan lopen, zwervers hebben onderdak in de hal. Is erg onveilig als je ’s avonds thuis komt.

  Geen parkeerplaatsen voor minder validen dichtbij de deur. Geen parkeermogelijkheid voor invaliden in de garage zoals beloofd bij de koop terwijl er van de 2 invalide parkeerplaatsen er een altijd vrij staat. Na herhaaldelijke verzoeken is het nog steeds niet gehonoreerd. Wij wonen hier al ruim een jaar. Het is gewoon niet leuk meer.

  Nog steeds bouwgebreken en bij sommige buren heel veel. Vloerverwarming doet het niet zoals het hoort. Blijven hoog stoken en wordt toch niet optimaal warm. Dit moet ik helaas wel doen vanwege mijn gehandicapte dochter. De koude dagen komen eraan. Hopelijk wordt dit daarvoor opgelost. Wie betaalt mijn hoge stookkosten.

  Stank overlast bij buren, die nog steeds niet is opgelost.
  Het is triest voor woorden dat het zo moet gaan. Dacht dat ik van mijn mooie woning kon genieten maar helaas alleen maar teleurstellingen. Daarom vind ik dat dit gebouw geen prijs verdient momenteel. Wel als alles is opgelost.

  Dit review heb ik 8 maanden geleden gepost op Google Maps. Toen deze na 5 maanden ontdekt werd door sommige buren, werd ik persoonlijke benaderd om dit te verwijderen. Erg absurd. Het lijkt alsof je eigen mening niet mag geven.

  Ondanks deze intimidatie heb ik niets gedaan en een maand geleden kon ik de review niet meer zien. Het was gewoon verwijderd.
  Triest voor woorden dat het zo wordt omgegaan met de sommige buren.

 7. Pim says:

  Vve Leyhof, Proeftuin Erasmusveld, Leyweg.
  Het ontwerp van de Architect had NOOIT goedkeuring uberhaupt moeten/mogen krijgen voor de bouw. Deze bouwellende en bouw en constructie fouten starten bij de Architect ook. Dit kan niet alleen op de bouwer Van Wijnen afgechoven worden. De Architect is mede verantwoordelijk samen met de bouwer en de instanties die dit ontwerp hebben goedgekeurd.
  Hele kozijn gevel deugd niet. De leverancier van de gevel wordt nu opgeroepen.
  Er is bij sommige buren al meer dan 6 maanden zwarte schimmel. Men ademt zwarte schimmel in. Dit is zeer gevaarlijk. Deze buren wordt door niemand elders woongelegenheid aangeboden of hotel kosten of vergoeding. Zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Belachelijk dat een Archtitect uberhaupt genomineerd is. Allemaal vriendjespolitiek en kopers/buren, BPD en andere partijen die handelen in eigen financieel belang en andere kopers/buren intimideren. Er zijn politie meldingen gedaan. Zelfs de hoofdinspecteur Nationale Politie discriminatie is op de hoogte.
  Sommige buren van VVE Leyhof, overwegend blanke buren, sluiten andere bevolkingsgroepen en andere groep uit. Er vindt uitsluiting van groepen, discriminatie en racisme plaats door enkele huren. Schandig!!!
  Paar buren intimideren andere om hun reviews weg te halen omdat ze denken aan hun eigen huizen prijzen en schijn vertoning ipv de in vve belang. Doofpot schandaal. BPD houdt zich op de vlakte en weet intern van de bouw en constructie fouten en de ellende intern in de VVE.
  Reviews op andere websites worden verwijderd. Schandalig!!

  1 jaar zitten kinderen, baby’s, ouderen, gezinnen in kooklucht, afvoer stanken.
  Dit pand, deze architect hoort niet een prijs te winnen.

  Bosje bloemen en treedt af, poep op stoep, aanvallen op vrouwen, beledigingen va
  kritische buren, oude bestuursleden die de macht in de vve willen en zichzelf privileges toekennen en met een kenteken op de bakfiets door de garage fietsen terwijl het alleen bestemd is voor motorvoertuigen, machtlustige buren, uitsluiting bevolkingsgroepen…ga zo door met intimideren. Kijk maar hoe snel die melding bij de politie wordt omgezet in een formele aangifte.
  Racisme en discriminatie van buren: ze worden excoot, primitief, dom genoemd.
  Politie heeft melding gehad.

  Van Wijnen, BPD en de Archtitect van Prioeftuin Erasmusveld , Leyweg, VVE Leyhof…los de architect fouten op, los de bouw en constructie fouten en breken op.

  Dus Jury nee…er is al vorig jaar een fout gemaakt. Maak niet een 2de keer de fout om dit project een prijs te geven.
  Na 1 jaar zitten we nog steeds in bouwellende.

  Proeftuin Erasmusveld, Leyweg, Vve Leyhof verdient geen enkele prijs. Abslotuut niet.

 8. Proeftuin Erasmusveld. Leyweg:

  Het lijkt erop alsof sommige buren een kinderopvang in Proeftuin Erasmusveld, Leyweg hebben opgezet. Hele dag hoor je gestamp, stampemde kinderen.
  Veel overlast.

  Zijn het dunne zweefvloeren die niet deugen van de Bouwer of Architect of de stampende zware bovenburen of de stampemde rennende kinderen in de kinderopvang?

  Sommige buren zelfs hun beneden verdieping hebben gesloopt, bedden en slaapplekken voor kinderoppas/opvang hebben gemaakt. Snel geld verdienen en machtlustig. Ze willen daarom in de adviescommissie voor macht. Deze intimideren andere kopers om reviews weg te halen.

  Dit pand heeft een woonbestemming en geen (illegale) kinderopvang gebouw bestemming.

  Veel overlast want sommige buren hebben pijpen en buizen gesloopt van de bouwer.
  Hebben hun woning aangepast maar veel gesloopt waardoor buren nu ook veel overlast hebben. Van geluid en stank door sloopt afvoerpijpen.

  Ligt het aan de dunne zweefvloeren van de Architect en Bouwer of omdat niet alle buren 10 decibel eisen naleven door verkeerde vloeren te plaatsen en zijn de stankklachten door de sloop en verbouwingswerkzaamheden van paar kopers die voor kinderopvang bedden in hun berging en benedenverdiepingen hebben gemaakt.

  Zoo kijk maar uit… geef niet de Architect of de Bouwer de schuld van alles. Het moet nog blijken uit onderzoek waaraan het ligt.
  Kan aan beide liggen…

  Jury…bouwprojecten die binnen 1 jaar geen succesverhaal hebben verdienen geen prijs.
  Zeker niet Proeftuin Erasmusveld

 9. Proeftuin Erasmusveld ontwerp van Architect. Moestuin ontwerp en ontwerp bakken

  Resultaat: racisme en discriminatie in de MOESTUIN.

  DONKERE KOPERS ZIJN ERUIT GEPEST.
  Excoot wordt je genoemd.
  Schandalig!!!

  Melding is bij gemeente Den Haag ook gedaan over racisme en discriminatie.
  Gemeente Den Haag …Draai de geldkraan voor de moestuin dicht.

  Er worden uit de bloembakken courget en andere plantjes getrokken en andere buren mogen planten wat ze willen, illegaal hekken zetten op vve grond, vve grond inpikken voor hun plan om op vve kosten een omrastering te maken bij hun achtertuin. Schandalig.

  Dit ontwerp en alles erom heen stem ik tegen. Proeftuin Erasmusveld, Leyweg verdient geen prijs.

 10. Fam says:

  Gebouw Proeftuin Erasmusveld , Leyweg, Leuhof, is niet rolstoel vriendelijk.
  In deze moderne tijd moet je door 5-7 deuren heen op diverse verdiepingen, voordat je bij je eigen voordeur bent. Slechts 1 deur is electrisch, de rest moet je handmatig openen. Rolstoel, zware boodschappen mee tillen. Niet echt een sterk ontwerp.
  Wie ontwerpt zo een rolstoel onvriendelijk gebouw anno 2000-2023.
  Schandalig als dit design een ontwerp wint.
  De andere gebouwen zijn beter ontworpen. Wij hebben ze vergeleken op bouw en constructiefouten, op rolstoel vriendelijkheid, hout rot, etc.

Leave a Comment

*