Inzenden architectuurprijs Berlagevlag 2023 Den Haag e.o.

Winnaars Berlagevlag 2021

De inschrijving is geopend voor de Berlagevlag 2023, de architectuurprijs van Den Haag en omstreken. Wethouder Robert van Asten (stedelijke ontwikkeling Den Haag) maakt de start bekend tijdens de Dag van de Architectuur. Architecten kunnen projecten inzenden tot 1 september 2023 (verlengd). Alle projecten van interieur of dakopbouw tot wolkenkrabber en van nieuwbouw tot transformatie of renovatie komen in aanmerking voor de Berlagevlag en -wimpel. Het is ook mogelijk om projecten voor te dragen.

Inzenden kan via het formulier onder aan deze pagina.

wethouder Robert van Asten opent inzenden projecten voor berlagevlag architectuurprijs Den Haageo

Vakprijs Berlagevlag

Nieuw dit jaar is dat ook projecten in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg ingezonden kunnen worden. Berlagevlag gaat naar het meest gewaardeerde ruimtelijke bouwwerk rond Den Haag.  De architectuurprijs laat zien hoe architectuur kwaliteit aan de stad toevoegt. De onafhankelijke vakjury bestaat in 2023 uit Dorte Kristensen (Atelier PRO – voorzitter), Mark Graafland (Bureau Kroner architecten – secretaris), Wim Voogt (OKRA landschapsarchitecten), Carina Nørregaard (LIAG architecten en bouwadviseurs) en Richard Koek (Rijnboutt).

Publieksprijs Berlagewimpel

Ook de publieksprijs, de Berlagewimpel, wordt in 2023 uitgereikt. Het publiek kan stemmen op door de jury genomineerde projecten. De Berlagevlag en wimpel zijn bestemd voor het hele team van betrokken partijen en wordt uitgereikt aan de architect tijdens een feestelijke prijsuitreiking op dinsdag 24 oktober 2023.

Voorwaarden inzendingen

De bouwwerken moeten in Den Haag, Rijswijk of Leidschendam-Voorburg zijn gebouwd en zijn opgeleverd in de periode januari 2021 tot en met juli 2023.

Een project voordragen? Mail dan naam en adres van het project en de naam van de architect naar architectuurprijs@haac.nu

 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Ingezonden projecten kunnen online worden gepubliceerd op HAACS.nl. Deelnemers gaan akkoord met publicatie. NB doorplaatsen gaat niet automatisch.
 • alle aangeleverde beelden en teksten zijn rechtenvrij (naam fotograaf wordt vermeld).
 • Genomineerde gebouwen kunnen worden bezocht door de jury op 21 september 2023.

In 2017 introduceerde het Haags Architectuur Café de Nieuwe Berlagevlag ter ere van haar 40 jarig jubileum, lees meer. In 2021 won het door Architecten Van Mourik ontworpen woon- zorgcentrum aan het Westhovenplein de Haagse Architectuurprijs Berlagevlag en de Berlagewimpel. De transformatie van galerijflat Hoog Lindoduin door Jan Splinter Architecten ontving van de jury een eervolle vermelding, de Berlagevaan.

INZENDEN: de inzendtermijn is verlopen. Inzenden was mogelijk tot 1 september 2023.

Organisatie: Haags Architectuur Café in samenwerking met BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door Frisia Makelaars en gemeente Den Haag.

4 Comments

 1. Mirjam Canho says:

  Heb een heleboel foto’s en tekeningen, maar heb moeite met uploaden

 2. Francois says:

  Ik heb vorige week ingezonden maar zie het project niet terug op de site, ook geen bevestiging gekregen van de inzending.

 3. admin says:

  Het duurt even voordat de inzendingen worden doorgeplaatst, dat gaat grotendeels handmatig

 4. Sanne van Loon says:

  Excuses voor het late inzenden. Ik kan nu helaas ook niet bij alle tekeningen. Dus dus het is er maar 1. Mochten jullie dat bezwaarlijk vinden regel ik er maandag meer.

Leave a Comment

*