kiosk met bloemen verkoop

Inzending Berlagevlag: Kiosk Frederik Hendriklaan – DAVL Studio

Voor M&M Pure Flowers heeft DAVL Studio een bloemenkiosk ontworpen. Deze maakt deel uit van de herinrichting van de Fredrik Hendriklaan in het Statenkwartier. De kiosk bestaat uit een stalen skelet, rondom bekleed met bamboe en glazen schuifpuien. Dankzij de staalconstructie is de kiosk flexibel te gebruiken: de gevel kan bijna helemaal open.

Het concept van de kiosk is om een bijna alzijdig gebouw te maken dat flexibel gebruikt kan worden. De constructie staat los van de gevel, die bestaat uit bamboe en schuifpuien met glas. Die schuifpuien kunnen rondom het gebouw verplaatst worden.

Aan de bovenkant wordt de kiosk beëindigd met een gepoedercoate stalen rand in metallic lak. Hierdoor blijven installaties uit het zicht en krijgt de kiosk een passende, chique kroon.

De architect heeft tijdens het bouwproces de rol van directievoerder op zich genomen en de coördinatie tijdens de gehele bouwtijd op zich genomen. Hierdoor konden tijdens het werk technische beslissingen worden gemaakt zonder dat de kwaliteit van de architectuur daar onder hoefde te lijden.

Architect: DAVL Studio
Opdrachtgever: M&M Pure Flowers
Aannemer: n.v.t.
Overige betrokken partijen:
Foto’s: DAVL Studio

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2023 kan tot 1 september 2023. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA (hoofdsponsor) netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag. Mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag.

Leave a Comment

*