bedrijfsverzamelgebouw Apollo 14 met gele ontmoetingsruimte

Inzending Berlagevlag: Apollo 14 – Corine Keus Architect

Het gebouw aan de Saturnusstraat 14 is onderdeel van het voormalige KPN complex aan het Maanplein in de Binckhorst. De kantoren aan het Maanplein zijn herontwikkeld tot woningen. Het deel aan de Saturnusstraat 14 is opnieuw verbouwd en ingericht als bedrijfsverzamelgebouw voor ImpactCity.

bedrijfsverzamelgebouw met brede open gang

De kantoorverdiepingen zijn ingedeeld in flexibele kantoorunits waarbij de standaard 1,8 meter brede gang bij iedere unit een halve meter naar binnen springt. Hierdoor is er een interessante ruimtelijke werking van de verkeersruimte ontstaan. Ter plaatse van de inspringing van de units is er gekleurd glas toegepast, dat door de dag heen en afhankelijk van de zonnestand en licht inval, een mooie wisselende kleurschakering aan de gang geeft. De units hebben grote open glasvlakken aan de gangzijde, zodat er overzicht over de verdieping is.

Eenheid en herkenbaarheid door kleuren

De verschillende ondernemers zijn goed zichtbaar voor elkaar en ook het mooie uitzicht over de stad is vanuit alle ruimtes zichtbaar. Iedere verdieping is herkenbaar gemaakt met een kleur. De algemene ruimtes zijn ingericht met ‘basic’ inrichting maar door de mono-kleur van de ruimte én inrichting zoals meubels, wanden en vloeren, is er een sterke ruimtelijke eenheid ontstaan.

Noot: De entree op de begane grond, ontmoetingsruimte op de eerste verdieping en dakterras zijn naar ontwerp van INBO verbouwd en ingericht. De kantoren met bijbehorende algemene ruimtes op de 2e, 3e en 4e verdieping zijn ontworpen en ingericht naar ontwerp van Corine Keus Architect.

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag – Centrale vastgoedorganisatie
Aannemer: Breumelhof bouw
Overige betrokken partijen:
Ingo Horig – Bouwkostenadviseur
Foto’s: Christian van der Kooy

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*