Inzenden Berlagevlag 2021

logo berlagevlag architectuurprijs den haag

Ruim 50 projecten zijn ingezonden voor de Berlagevlag 2021, de architectuurprijs van Den Haag. Alle projecten van interieur of dakopbouw tot wolkenkrabber en van nieuwbouw tot transformatie of renovatie komen in aanmerking voor de Berlagevlag en wimpel. Bekijk hier> de inzendingen.

Vakprijs Berlagevlag

De Berlagevlag gaat naar het meest gewaardeerde ruimtelijke bouwwerk in Den Haag. De architectuurprijs vestigt de aandacht op geslaagde projecten, die laten zien dat architectuur kwaliteit aan de stad toevoegt. Soms met een groot gebaar, soms met chirurgische precisie. De onafhankelijke vakjury bestaat in 2021 uit Jeroen Geurst (Geurst en Schulze Architecten), Floor Thier (Studio Leon Thier), Hans van Beek (voormalig HaAC voorzitter), Renske van der Stoep (ROFFAA) en Dennis Hofman (Architektenkombinatie Bos Hofman, secretaris).

Publieksprijs Berlagewimpel

Nieuw in 2021 is de publieksprijs, de Berlagewimpel. Het publiek kan stemmen op vijf door de jury genomineerde projecten. De Berlagevlag en wimpel zijn bestemd voor het hele team van betrokken partijen en wordt uitgereikt aan de architect tijdens een feestelijke prijsuitreiking in september 2021. De nominaties worden 19 juni bekend gemaakt.

Voorwaarden inzendingen

De bouwwerken moeten in Den Haag zijn gebouwd en zijn opgeleverd in de periode januari 2018 t/m april 2021. Inzenden en voordragen van projecten was mogelijk tot 15 mei 2021.

  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • alle aangeleverde beelden en teksten zijn rechtenvrij (naam fotograaf wordt vermeld).
  • Ingezonden projecten kunnen online worden gepubliceerd op HAACS.nl. Deelnemers gaan akkoord met publicatie.

Organisatie: Haags Architectuur Café in samenwerking met BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag. In 2017 introduceerde het Haags Architectuur Café de Nieuwe Berlagevlag ter ere van haar 40 jarig jubileum. Lees meer