interieur Student Hotel Den Haag transformatie door HVE Architecten

Inzending Nieuwe Berlagevlag: Student Hotel Den Haag – HVE Architecten

Het Student Hotel Den Haag is gevestigd in een voormalig verzorgingshuis. In het Van Limburg Stirum Huis vlakbij treinstation Den Haag Hollands Spoor zijn 306 hotelkamers gerealiseerd voor studenten.

In opdracht van City Living maakte HVE architecten een ontwerp voor de herbestemming van het bejaardenhuis. Het algemene uitgangspunt voor het ontwerp is: “Transformatie door gerichte, heldere ingrepen met zoveel mogelijk behoud van de karakteristieken van het bestaande gebouw.” Op deze manier ontstaat geen pseudo-nieuw gebouw, maar een gebouw met rijkdom en karakter door de vanzelfsprekende combinatie van oude en nieuwe elementen.

voorgevel met open gevel naar de straat door HVE architecten

Interactie met de stad

Vanaf de Hoefkade gezien is de uitstraling van de gevel behoorlijk gewijzigd. De balkons zijn bij de herbestemming verwijderd en het gebouw is grijs gekeimd. De nadruk in de gevel ligt nu – mede door de felle gele kleur –op de uitnodigende toegangspoort en de plint. Terwijl de plint van het oude Van Limburg Stirum Huis erg gesloten was, zorgen de nieuwe semipublieke functies en transparante gevel aan de Hoefkade nu voor de nodige interactie met de stad. Daarmee krijgt het gebouw een duidelijk gezicht naar het publieke domein.

binnenhof the student hotel den haag door hve architecten

Het studentenhotel biedt zowel buitenlandse als Nederlandse studenten tijdelijke woonruimte, die van alle gemakken is voorzien. Zo zijn de kamers volledig ingericht, krijgen de studenten een eigen fiets en zijn er collectieve voorzieningen zoals fitness, lounge, studie- en ontspanningsruimte en koffiecorner op de begane grond.

Opdrachtgever: City Living
Ontwerp: HVE Architecten, Gerrit van Es Aannemer: Hillen & Roosen Gebruiker: The Student Hotel The Hague Interieur: bureau StAAT

Foto’s: Bart van Hoek

Projecten inzenden voor de Nieuwe Berlagevlag kan nog tot eind 2017. Kijk hier voor meer informatie.
De Nieuwe Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC en BNA Haaglanden.

Leave a Comment

*