kinderdagverblijf door kroner architecten

Inzending Nieuwe Berlagevlag: Kinderdagverblijf Zein Childcare – Bureau Kroner architecten

In opdracht van Zein Childcare maakte Bureau Kroner dit ontwerp voor een bijzonder en duurzaam gebouw, voor een nieuw kinderdagverblijf gelieerd aan de Europese School van Den Haag. Het is een speels gebouw dat elegant past in de omgeving. De mooie verhoudingen en zorgvuldig ontworpen ruimtes bieden uitgekiende doorzichten. De prachtige zichtlijnen verbinden binnen met buiten.

De locatie aan de Houtrustweg ligt in de strook van de Atlantikwall, die na de oorlog is herbouwd. De jaren ’50-architectuur van deze buurt en van het naastgelegen gebouw van de Europese School vormde uitgangspunt voor de uitstraling van het gebouw.

gevel kinderdagverblijf naast de Europese school

In het ontwerp is optimaal ingespeeld op de boomrijke omgeving en de mooie brede groene ruimtes rondom de woongebouwen uit de jaren ‘50; door lange en doorlopende zichtlijnen heeft vrijwel iedere ruimte uitzicht op een mooi ingekaderd beeld van de omliggende stadsnatuur.

Bijzonder meubel- en interieurwerk creëren accenten die aanleiding geven voor spel en fantasie, zonder dwingend te zijn. Er is veel gebruik gemaakt van naturel hout in verschillende tinten, zowel binnen als buiten is sprake van aanraakbare materialen, fijn om te voelen, mooi om te zien.

interieur met een wand van echt mos

Het gebouw is zeer duurzaam en gezond uitgevoerd. De verbinding naar buiten is vanuit de lokalen heel belangrijk, in weer en wind wordt de voornamelijk groene buitenruimte met natuurlijke speelelementen namelijk gebruikt. Het dak is bekleed met mos-sedum en houdt het regenwater langer vast. De materialen zijn waar mogelijk duurzaam geproduceerd en recyclebaar en vormen met elkaar een afgewogen palet van kleur en textuur. De eenvoudige en heldere structuur maakt het gebouw heel flexibel. Veelsoortig gebruik is in de toekomst mogelijk zonder al te grote aanpassingen. Dat maakt dit gebouw in al zijn facetten duurzaam en toekomstbestendig.

Opdrachtgever: Gemeente Den Haag en Zein Childcare, Den Haag
Ontwerp: Nureau Kroner architecten, Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser, Jeroen van Wieren, Rick van Vliet, Siebrine Noordenbos, Mandy Ham Aannemer: G.B. van Hoek, Delft Overige betrokken partijen: constructeur: Buro Broersma, Den Haag / installatieadvies: Ontwerpburo Van der Vlugt, Rijnsburg

Projecten inzenden voor de Nieuwe Berlagevlag kan nog tot eind 2017. Kijk hier voor meer informatie.
De Nieuwe Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC en BNA Haaglanden.

Leave a Comment

*