scheveningen noordboulevard met voorbijgangers

Inzending Berlagevlag: Noordboulevard Scheveningen – Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn

De Noordboulevard van Scheveningen is getransformeerd van een patat-boulevard naar een boulevard met de grandeur van het rijke verleden. De nieuwe, gebogen boulevard vormt het eindstuk van de Morales-boulevard. Architect Wim de Bruijn ontwierp hier een nieuw boulevardgebouw met allure. De mooie metselwerk penanten en bogen herbergen chique horecagelegenheden onder een dak met een fraai duinlandschap. Aan de noordzijde wordt een nieuwe, drielaagse parkeergarage met 700 parkeerplaatsen ontsloten, die onzichtbaar ontworpen is achter de horecaplint en onder het duindak.

De parkeergarage is verdiept aangelegd in het natuurlijke hoogteverschil tussen de Zeekant en de boulevard en is ingegraven in de zeewering. De entree naar de parkeergarage is verbijzonderd met Italiaans terrazzo en Spaanse schelptegels.

Stijl van het Kurhaus

Het gevelfront aan de Boulevard sluit qua stijl aan bij de architectuur van het Kurhaus, in neorenaissance-stijl met art deco elementen. Dit moet de historische grandeur van weleer op Scheveningen terugbrengen. In de panden is hoogwaardige horeca gevestigd, die na de corona-sluiting weer geopend worden. Dan kan het feest losbarsten.

Opdrachtgever: Strandweg Vastgoed
Aannemer: Sprangers Bouwbedrijf
samenwerking tussen Hommerson, de gemeente Den Haag, Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat
RoyalHaskoningDHV
Foto’s: BSA Wim de Bruijn, Klokhuys

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*