renovatie appartemten architectuurstijl Nieuwe Haagse School

Inzending Berlagevlag: Transformatie Van Stolkweg 14 – Urban Climate Architects

Het wooncomplex dateert uit de jaren 30 van de vorige eeuw en staat in het Van Stolkpark. Zoals voor vele villa’s en grote woongebouwen geldt, is de woonfunctie in de loop der tijden verloren gegaan en heeft het plaats moeten maken voor kantoren en scholen.

Van Stolkweg 14 is hier een goed voorbeeld van. Momenteel is de functie wonen weer terug in het pand, terug naar de functie zoals deze bedoeld was. De architectonische uitstraling van de jaren ’30 is teruggebracht. De luxe appartementen zijn voorzien van nieuwe slanke kozijnen in de oorspronkelijke elegante stijl. Rondom het gebouw is ruimte voor parkeren.

Het complex “Parklane Residences”

Iedere woning in het gebouw is uniek en heeft een lay-out die naadloos past in de vorm van het gebouw. Zo zorgen de ronde erkers op de hoeken van het gebouw voor bijzondere, lichte woonkamers. Aan het oorspronkelijke gebouw zijn op de hoogste verdieping drie dakvilla’s toegevoegd. Het ontwerp met de grote glazen puien van vloer tot plafond schept een gevoel van ruimte en geeft een prachtig uitzicht rondom.

Doelgroepen

Actieve senioren staan nog midden in het leven en hebben het druk. Ze werken vaak nog, maar tellen al wel stiekem een beetje af naar hun pensioen. Aangezien de kinderen het huis uit zijn, nemen ze graag tijd voor hun hobby’s en reizen. Een ruim appartement is natuurlijk erg aantrekkelijk mits het aan alle voorwaarden voldoet. Het onderhouden van een tuin hoeft niet meer en omdat ze straks misschien wat minder mobiel zijn is nog een keer verhuizen niet ideaal. Het gemak en comfort van een appartement en de kwaliteit van de omgeving is ideaal voor ze.

Voor de middelbare tweeverdieners staat het gemak op nummer één. Ze werken beiden en hebben weinig tijd voor onderhoud van de woning en tuin. Ze willen voorlopig een ruim, luxe en comfortabel appartement huren voordat ze zich voor lange tijd vestigen in een koophuis. Tot die tijd kunnen ze genieten van een fijn stadsbalkon met uitzicht op het groene landschap, om tot rust te komen na een hectische dag. Met zijn tweeën zijn deze appartementen financieel goed haalbaar.

Opdrachtgever: Urban Interest Vastgoed
Aannemer: Blanksma BouwSteegman – installatie advies
Massier – W-installatie
Roos en Doorn – E-installatie SAM advies – Sloop en projectmanager bouw opdrachtgever.
Constructeur: Van Rossum
Foto’s: SooMedia

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*