paviljoen aan de noordboulevard in scheveningen

Inzending Berlagevlag: Paviljoen Scheveningen – Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn

Het paviljoen vormt de bekroning van deze nieuwe Noordboulevard in Scheveningen. De nieuwe boulevard vormt het eindstuk van de Morales-boulevard. Waar het boulevardgebouw in haar architectuur een eigentijdse reflectie is van de historische neo-Renaissance-architectuur van het Kurhaus, verbeeldt het paviljoen de toekomst in haar iconische verschijningsvorm.

Schakelpunt van strand en boulevard

De locatie is uniek op het schakelpunt van strand en boulevard, van steen naar duin, van drukte naar rust. Het gebouw combineert de elegante gebogen vormen van de Morales-boulevard met de golven van de zee en de schelpen op het strand, verstild en bevroren in een witte compositie van staal en glas. Een groot terras zweeft boven het strand en biedt een verhoogd uitzicht over zee en strand. Het gebogen dak herbergt een etage met een tweede, hoog terras. Dit terras wordt ontsloten door een binnentrap, een luie buitentrap en een fraaie ronde trap naar het strand.

Het uitzicht in het paviljoen is fenomenaal. De hoge, brede ramen tussen de gebogen stalen penanten bieden een ongeëvenaard beeld op de omgeving. De gebogen vormen omarmen de bezoeker.

Opdrachtgever: Strandweg Vastgoed
Aannemer: J.P. van Eesteren
RoyalHaskoningDHV
Foto’s: BSA Wim de Bruijn

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*