woongebouw benoordenhout den haag Nieuwe berlagevlag

Inzending Nieuwe Berlagevlag: Woongebouw Else Mauhslaan – Geurst & Schulze architecten

In de wijk Benoordenhout is een nieuw woongebouw gerealiseerd op de locatie van het voormalige Shell tankstation. Het woongebouw ‘De Bouwmeester’ omvat 29 appartementen bovenop een ondergrondse parkeergarage en ondergrondse fietsenstalling.

Het woongebouw bestaat uit negen bouwlagen en heeft een bijzondere vorm en uitstraling. Vanuit de plattegrond bekeken doet het ontwerp denken aan de klankkast van een viool. In feite gaat het om 8 woonlagen. De begane grond is alleen als entree en containeropslag in gebruik.

zwevend woongebouw benoordenhout

De entree van het woongebouw is vormgegeven als een glazen plint met in het midden een kleine betonnen kern ten behoeve van de ontsluiting. Het gebouw lijkt hierdoor opgetild. De bovenste woonlaag is in vergelijking met de rest van het gebouw terugspringend en omvat twee penthouses. Het gebouw heeft een horizontale geleding.

In het woongebouw zijn enkele appartementen samengevoegd, waardoor er een grote diversiteit in woningtypes is ontstaan. Vanwege de ronde gevels is er gekozen voor een kolomstructuur, die voor de stabiliteit van het gebouw zorgt. Hierdoor was het mogelijk om een zeer open gevel te realiseren. De woonkamers zijn zo gepositioneerd, dat er maximaal geprofiteerd wordt van het panoramisch uitzicht door de bandramen.

entree woongebouw door Geurst en Schulze architecten

De bouwmassa en de materialisatie van het gebouw zijn zodanig vormgegeven, dat aan de gewenste alzijdigheid wordt voldaan. Het zwevend karakter van de massa sluit aan op de groene setting. Het omliggend groen kan nog steeds duidelijk waargenomen worden. Het gebouw is zo gesitueerd, dat de verschillende bestaande en nieuwe looppaden rondom het gebouw logisch op elkaar aansluiten in een kwalitatief hoogwaardig ingericht maaiveld.

Opdrachtgever: De Greef & Co Den Haag
Ontwerp: Geurst & Schulze architecten, Jeroen Geurst en Rens Schulze. Aannemer: Vink Bouw Nieuwkoop. Overige partijen: Broersma Ingenieurs, Delta X Installatieadvies, Bik bouwmanagement

Projecten inzenden voor de Nieuwe Berlagevlag kan nog tot eind 2017. Kijk hier voor meer informatie.
De Nieuwe Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC en BNA Haaglanden.

Leave a Comment

*