appartementen badhuisweg scheveningen

Inzending Berlagevlag: transformatie Badhuisweg 11 – Geurst & Schulze architecten

In de buurt van het Kurhaus in Scheveningen is een voormalig kantoorpand uit de jaren ‘70 getransformeerd tot een woongebouw. Het woongebouw aan de Badhuisweg staat in een straat met vrijstaande en dubbele villa’s, die dateren uit het begin van de 20e eeuw. Door differentiatie en verfijning in de architectuur is aansluiting gezocht met deze omgeving.

Differentiatie in de gevel

Het gevelontwerp, uitgevoerd in rood genuanceerd metselwerk, is opgebouwd uit horizontale banden metselwerk in combinatie met witte betonbanden en een repeterende penantenstructuur tussen de gevelopeningen. De gevel wordt verder gedifferentieerd door balkons, Franse balkons, setbacks op de hoger gelegen verdiepingen en terrassen aan de voorzijde ter plaatse van de begane grond.

Terreininrichting

Door het niveauverschil in het terrein zijn de maisonnettes op de begane grond aan de achterzijde, voorzien van slaapvertrekken in het souterrain. Het wooncomplex telt 38 appartementen van verschillende grootte met in het souterrain een gezamenlijke fietsenberging. Het voorterrein aan de Badhuisweg is een groen gebied met hagen en bomen, dat wordt verbijzonderd met lage gemetselde tuinmuren en een verhoogd accent ter plaatse van de entree naar het woongebouw. Het parkeren is aan de zijkanten en de achterkant van het terrein gesitueerd. De parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw zijn overdekt door een begroeide pergola.

Opdrachtgever: MS Vastgoed & Belegging
Aannemer: Kondor Wessels
Overige betrokken partijen:
Projectmanagement B3 Bouwadviseurs
Bureau Broersma
Wolf + Dikken
Foto’s: René de Wit

NB. Dit project is ingezonden buiten mededinging omdat de architect deel uitmaakt van de jury voor de Berlagevlag 2021. Alle inzendingen geven samen een interessant overzicht van wat er is gebouwd in Den Haag tussen 2018 en april 2021. Bekijk hier> alle inzendingen.

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*