transformatie zeestraat

Inzending Berlagevlag: transformatie Zeestraat – Geurst & Schulze architecten

Het voormalige kantoorgebouw aan de Zeestraat ondergaat een grote metamorfose naar ‘De Mesdag Appartementen’. Het ontwerp gaat uit van behoud van het huidige straatbeeld, waarbij de bestaande techniekopbouw wordt vervangen door een penthouse dat naar de achterzijde wordt uitgebreid. Deze opbouw wordt met grijze leisteen bekleed, waardoor het onderdeel wordt van het bestaande daklandschap.

Betonskelet blijft intact

De bestaande daklichten in het schuine dakvlak aan de voorgevel worden over vrijwel de gehele breedte doorgetrokken met aan beide zijden een strook met leien, wat refereert aan de oorspronkelijke opzet van deze dakvlakken. Het bouwkundige betonskelet van het gebouw blijft intact en vanuit deze basis wordt alles volledig opnieuw opgebouwd.

Stadsappartementen

De voorgevel behoudt zijn markante klassieke signatuur. De achtergevel, waarin ook de terrassen zijn opgenomen, is geheel nieuw ontworpen. Verdeeld over vijf woonlagen zijn vijf comfortabele stadsappartementen ontwikkeld met een woonoppervlakte tussen de 100m² en 307m². Per appartement is een indeling ontworpen waarbij alle woonfuncties zoals verblijven, koken, slapen, baden en werken op een logische wijze zijn ingepast.

Opdrachtgever: Cap Ferrat Real Estate
Aannemer: Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling
Overige betrokken partijen:
Bureau Broersma BV
Wolf + Dikken BV
Foto’s: René de Wit

NB. Dit project is ingezonden buiten mededinging omdat de architect deel uitmaakt van de jury voor de Berlagevlag 2021. Alle inzendingen geven samen een interessant overzicht van wat er is gebouwd in Den Haag tussen 2018 en april 2021. Bekijk hier> alle inzendingen.

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*