hotel met glazen golvende gevel

Inzending Berlagevlag: Inntel Hotels Den Haag Marina Beach – KCAP

Het iconische 4-sterren Inntel Hotels Den Haag Marina Beach ligt op de punt van de boulevard van Scheveningen. Het is een prominent herkenningspunt aan de havenzijde van de boulevard. Het project maakt deel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd. Met het zomerseizoen in vooruitzicht heeft de nieuwe locatie van Inntel Hotels Den Haag Marina Beach haar deuren geopend.

Met de realisatie van het door KCAP ontworpen hotel is de eerste fase van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd Scheveningen afgerond. Het masterplan voor de herontwikkeling van het 8,8 hectare omvattende gebied in het zuiden van Scheveningen, eveneens ontworpen door KCAP, combineert een gemengd programma voor recreatie met de omliggende visserij. Het bestaat uit twee delen: de haven met visverwerkende bedrijven en de boulevard aan zee met een programma voor recreatie en toerisme waar ook het nieuwe hotel Marina Beach deel van uitmaakt. Hier ontmoeten twee werelden elkaar: toerisme en havenactiviteiten.

Golven en dynamiek van zeilen

Het ontwerp op de prominente plaats op de punt van het Noordelijk Havenhoofd verwijst naar maritieme thema’s en de geschiedenis van de locatie. Het driehoekige volume oogt vanuit elk perspectief anders en wordt een herkenningspunt aan zee. Van veraf doet de glazen gevel met de diagonale strepen denken aan de dynamiek van zeilen. Van dichterbij ontstaat de associatie met lichte golven op het water of op het zand nadat het water zich terugtrekt van het strand. De reflecties van de lucht, de zon en de wolken op de transparante gevel onderstrepen de relatie van het nieuwe gebouw met zijn context en zorgen voor een unieke maritieme belevenis. Met de verlichte skypool op de bovenste verdieping verandert het hotel s’ nachts in een gastvrije vuurtoren.

Infinity pool en wellness

Het gebouw telt 13 verdiepingen en huisvest een programma van ongeveer 11.000 m2. Dat bestaat uit 226 luxe hotelkamers die met glas over de hele hoogte van de ruimte voor een fantastisch uitzicht op de Noordzee, het Noorderstrand en de skyline van Den Haag zorgen. Daarnaast behoren een restaurant, een bar, een boarding – private dining room en een wellness-ruimte tot het programma, alle ontworpen om de dialoog met de omgeving te versterken. De spa op de 12e verdieping bestaat uit een stoombad, een sauna en een aparte ruimte voor massages en schoonheidsbehandelingen en is uitgerust met een infinity pool om van het unieke panorama te kunnen genieten.

Opdrachtgever: VolkerWessels Vastgoed
Aannemer: Boele & van Eesteren
Overige betrokken partijen:
HOMIJ Technische Installaties (installaties)
Foto’s: Ossip van Duivenbode

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*