kantoortuin in New Babylon

Inzending Berlagevlag: herhuisvesting Kansspelautoriteit – studio Nuy van Noort

Een nieuwe werkomgeving voor de Kansspelautoriteit

De nieuwe huisvesting van de Kansspelautoriteit in het kantorencomplex New Babylon te Den Haag vormt een dynamisch platform voor de start van nieuwe projecten en nieuwe medewerkers, maar biedt ook een veilige omgeving voor vertrouwelijke gesprekken. Als oase in de stenige omgeving van New Babylon maken we centraal in de huisvesting een gezonde en duurzame werk- en ontmoetingsplek: de groene huiskamer.

Diversiteit van plekken

Op basis van een heldere structuur maken we een grote verscheidenheid aan plekken die op verschillende manieren te gebruiken zijn. Hiermee ondersteunen we de diversiteit in de hoofdactiviteiten van KSA. We verdelen de voorzieningen voor bureauwerk, overleggen, ontmoeten en ontvangen gelijkmatig over de twee verdiepingen, op basis van dezelfde lay-out. Zo zorgen we voor een goede oriëntatie en herkenbaarheid, en vindbaarheid van de werkplek en elkaar. Ook op de verdieping zelf zorgen we voor een gelijkmatige verdeling van het programma en maken we clusters opgebouwd uit ruimten voor bureauwerk, overleg en ondersteuning (belplekken, aanlandplekken, concentratieplekken).

In het hart van elke verdieping creëren we de groene huiskamer: een centrale plek voor ontmoeting en samenwerking met verschillende afdelingen, teams en collega’s. Een plek voor sociale bijeenkomsten, weekopeningen en presentaties, maar ook voor de lunch of gewoon voor de koffie. Dit is het sociale hart van de KSA.

Groen en natuurlijke materialen

Om te zorgen voor een gezonde en toekomstbestendige omgeving voor alle medewerkers hebben we beplanting als een essentieel onderdeel in dit sociale hart gebruikt. Het intensieve groen heeft verschillende functies. Het zorgt niet alleen voor een prettige uitstraling, maar bepaalt ook in hoge mate het welzijn van de medewerkers. De natuurlijke en groene omgeving zorgt voor een gezond gevoel en bevordert de creativiteit en productiviteit. Het groen draagt bij aan geluidsabsorptie voor een goede akoestiek en zorgt voor een gezonde en zuurstofrijke werkplek.

De intensieve beplanting heeft verschillende functies en verdeelt de centrale ruimte op een zachte en subtiele manier op in een brede verzameling van plekken voor ontvangst, samenwerken, overleggen en ontspannen. Het kleur- en materiaalgebruik bestaat uit een zorgvuldig samengesteld palet van natuurlijke materialen met verschillende texturen, gecombineerd met groentinten en zorgvuldig geplaatste kleuraccenten. Het tapijt dat speciaal voor dit project is ontworpen, strekt zich uit over het hele kantoor. Het grafische patroon ondersteunt de routing en verbindt de verschillende plekken in de ruimte met elkaar.

Architect: Studio Nuy van Noort
Opdrachtgever: Kansspelautoriteit
Aannemer: Breijer
Overige betrokken partijen: Projectmanagement: 4Building B.V., Adviseurs installaties E & W: Mul BV ontwerpers & adviseurs, Adviseur bouwfysica: ZRi Den Haag, Interieurbouwer: Visker interieurbouw
Foto’s: Ewout Huibers

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2023 kan tot 1 september 2023. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA (hoofdsponsor) netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag. Mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag.

Leave a Comment

*