trap foodhallen haagsche bluf

Inzending Berlagevlag: Foodhallen Den Haag – Studio Modijefsky

Na twee zeer populaire foodcourts in Amsterdam en Rotterdam, bevindt de meest recente locatie zich in de Haagsche Bluf – een verborgen gebied met luxe winkels en contrasterende bouwstijlen. Met een interieur ontworpen door Studio Modijefsky, is de gloednieuwe hal een levendige ruimte om te genieten van lokale mensen en smaken. Rondom een binnenplaats van de Haagsche Bluf ligt de foodcourt in drie aangrenzende gebouwen, die meerdere verdiepingen en onregelmatige structurele rasters met elkaar verbinden.

Geïnspireerd door grootste Europese pleinen

Het nieuwe ontwerp vereenvoudigt het oorspronkelijke chaotische ‘bos’ gevormd door bestaande kolommen, balken en trappen, waardoor het donkere en lage interieur een open openbare ruimte wordt die sterk geïnspireerd is door de traditie van de grootste Europese pleinen. Voor de basis van het concept koos Studio Modijefsky zeven unieke elementen die terug te vinden zijn in alle typische stedelijke pleinen: oriëntatiepunten, markante bestrating, fonteinen, trappen, koopmansstalletjes, speeltuinen en beelden. Elk van deze objecten is vertaald in een eigentijdse architectonische component, waardoor een nieuwe ontwerptaal ontstaat die de ruimtes die de locatie vormen met elkaar verbindt.

Opdrachtgever: Foodhallen
Aannemer: Brabanders Bouw Adviesbureau b.v.
Overige betrokken partijen: Van Venrooij Interieurbouw (Interior Builder – Furniture maker), Illumi Electrical Works BV (lighting), Another Country (interior chairs & barstools)
Foto’s: Maarten Willemstein

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kon tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*