Inzending Berlagevlag: Boulderhal WALHALLA – Queeste Architecten

De mooiste boulderhal van Nederland! In de voormalige Rijks Automobiel Centrale is sinds 2020 de Haagse Sport Centrale gevestigd. De RAC-hallen geven nu onderdak aan een skate-park voor sporters op olympisch niveau en aan andere urban sportorganisaties, een boksschool en kantoren. Ook Boulderhal Walhalla is één van de nieuwe huurders. Queeste heeft een ontwerp gemaakt voor de inrichting van de eerste verdieping. Deze wordt gedeeld door Walhalla en Jump Freerun Academy.

Prachtige dak blijft zichtbaar

Belangrijke opgave was om de programmaonderdelen van elkaar te scheiden zonder het ruimtelijk karakter van de hal aan te tasten. Eerst is de hoofdopzet bepaald; daarna in samenwerking met Axis de positie van de boulderwanden. Tussen de boulderhal en de freerunhal is een grepen-berging gebouwd die tevens dienst doet als tribune voor de freerunners en als achterconstructie voor de grote klimwand van de boulderaars. De scheiding is los gehouden van de bestaande constructie. Er had ook meer klimoppervlak kunnen worden gerealiseerd, maar er is voor gekozen om het geheel een ruimtelijk gevoel mee te geven en het karakter van dit bijzondere pand, met zijn prachtige dak, te respecteren.

Kleurenschema

Vervolgens is een kleurenschema vastgesteld, rekening houdend met de kleuren van het ruwe beton en de terracotta vloerafwerking. De kleuren zijn terug te vinden op de klimwanden en op de losse elementen in het interieur, zoals de liftschacht en de trappenhuizen. Tenslotte zijn een ontwerp voor de bar gemaakt en de layout van het interieur.
Het project is een samenwerkingsproject met de Boulderhal de Campus aan de Kerketuinweg; de grootste boulderhal van Nederland.

Opdrachtgever: Klim- en Boulderhal Laak
Aannemer: Thijmen de Timmerman & SLVTR
Axis: ontwerp klimwanden
Foto’s: Roland Hoekstra, Viktor Kroes

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kon tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*