paviljoen parkeergarage tournooiveld

Inzending Nieuwe Berlagevlag: Tournooiveld – Braaksma & Roos, Royal Haskoning en Ingenieursbureau Den Haag

Het Haags Monumenten Platform, een overlegorgaan van een groot aantal partijen die actief zijn in behoud van monumenten in Den Haag, draagt de buitenruimte van het Tournooiveld en de Lange Vijverberg in combinatie met de bouw van de parkeergarage voor, als inzending voor de Nieuwe Berlagevlag.

nieuwe inrichting tournooiveld

Van oudsher was het Tournooiveld in Den Haag de toegang tot het hart van de stad – gelegen tussen het Korte Voorhout en de Lange Vijverberg. Dit stuk stad heeft een statige uitstraling met grote stadspaleizen, de Koninklijke Schouwburg, de overheidspanden en de musea aan de Hofvijver. Door de toename van geparkeerde auto’s langs het Tournooiveld werd deze historisch belangrijke plek in de stad de laatste jaren verstoord. De nieuwe ondergrondse parkeergarage met 320 plaatsen lost dit bovengrondse parkeerprobleem op. Braaksma & Roos Architectenbureau was verantwoordelijk voor het ontwerp van de paviljoens die toegang bieden tot de garage. De twee paviljoens zijn ontworpen op de kop en in de lengte van de perifere zone van het Tournooiveld. De vormgeving wordt gekenmerkt door fijne, duurzame materialen met een ingetogen en transparante uitstraling. Zo gaan de paviljoens een bijzondere relatie aan met de gebouwen en het groen in de omgeving.

paviljoen parkeergarage tournooiveld Den Haag

Haags Monumenten Platform: “[…] nu het er is, zijn we toch blij verrast hoe mooi het allemaal is geworden.”

Opdrachtgever: SENS Real Estate / Dura Vermeer
Ontwerp: Braaksma & Roos, Royal Haskoning en Ingenieursbureau Den Haag Aannemer parkeergarage: Dura Vermeer Eindbelegger: Interparking

Project beschrijving: website Braaksma & Roos

Projecten inzenden voor de Nieuwe Berlagevlag kon tot eind 2017. Kijk hier voor meer informatie.
De Nieuwe Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC en BNA Haaglanden.

Leave a Comment

*