dakopbouw woning ontwerp studio seven architecten

Inzending Nieuwe Berlagevlag: Optop Zuidwal – Studio Seven Architecten

Deze “optop” is geen standaard dakopbouw. De klassieke vorm van de ruimte benadrukt zo goed het uitzicht op beide zijden. Ook de kozijnen volgen de boogvorm en zijn daardoor ondergeschikt. Er is een ruimte toegevoegd als verdieping aan een klassiek woonhuis aan een van laatste grachten, die Den Haag nog rijk is. De locatie aan de Zuidwal 97 is afwisselend in dakvormen en toch is de toevoeging met chirurgische precieze ontworpen en uitgevoerd. Door de grote verscheidenheid er omheen is het passend.

dakopbouw met rond dak aan de zuidwal

De gelamineerde houten gebogen dakspanten maken een toogboog dakconstructie. Het dak is afgewerkt met gebogen zink met felsnaad. De spanten zijn zichtbaar in het interieur dat verder wit gestuukt is. Een trapkast op een overdreven grote trap maken een ruimte zonder losse kasten mogelijk. De optop is een beheerste kerkachtige ruimte, waar een zinderende rust als afwisseling op het zeer drukke stadsleven in het hartje van de stad heerst.

interieur dakopbouw ontwerp studio seven architectuur

Opdrachtgever: Landstra en Mensink
Ontwerp: Studio Seven Architecten, Marc Prins Aannemer: Peter Buitelaar Overige betrokken partijen: Fred Verschoor, constructeur

Projecten inzenden voor de Nieuwe Berlagevlag kan nog tot eind 2017. Kijk hier voor meer informatie.
De Nieuwe Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC en BNA Haaglanden.

Leave a Comment

*