zelfbouwwoning schapenatjesduin

Inzending Berlagevlag: Schapenatjesduin 47 – Nugter Architectuur

Bij het project Schapenatjesduin, een zelfbouw locatie in Kijkduin, is een energie neutrale hoekwoning gerealiseerd. De woning heeft een schil met een Rc 8,0. Dit wordt gerealiseerd door gebruik te maken van hoogwaardig cellenbeton in combinatie met PIR platen. Het cellenbeton geeft de woning massa, waardoor er te spreken is van een goede warmte accumulatie. Een grond-warmtepomp in combinatie met zonnepanelen, maakt de woning energieneutraal.

Passieve zonne-energie

Doordat de woning een oost, west en zuid gevel heeft, is er in het ontwerp rekening gehouden met passieve energie vanuit de zon. Met een te openen dakraam op het hoogste punt van de woning, kan in de zomer via natuurlijke trek de warmte verwijdert worden.

Verbinding woonruimtes met vide

De woning bestaat uit 3 lagen. Op de begane grond is een grote leefkeuken en zit-kamer, door middel van een vide verbonden met een tv-kamer op de 1e verdieping. Om de woning ten volle te benutten zijn er zo min mogelijk gangen ontworpen. In de woning zijn alle gemeenschappelijke ruimtes open met elkaar verbonden, waardoor de woning met een BVO van 160m2 zeer ruimtelijk aanvoelt.

Opdrachtgever: particulier
Aannemer: IBconstruction
Overige betrokken partijen:
Engineering: Millimeter, verbouw renovatie en interieur
Constructeur: Pieter Booms
Bouwfysica: HTV bouwtechniek
Foto’s: Florian Nugteren

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kan tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*