Inzending Berlagevlag: One2House – Global Architects

Het One2House is vrijstaande woning gelegen in de nieuwbouwwijk Schapenatjesduin in Kijkduin Den Haag aan een binnenmeer. Het concept van het One2House bestaat uit drie hoofdvolumes gelegen rond een atrium, wat het hart van de woning is. De langgerekte vorm van het huis komt voort uit de vorm van het perceel.

De volumes aan de voorzijde zijn geschikt als entree beneden en slaapkamers boven. De bovenkant van dit volume eindigt met een mooi westers georiënteerd terras om de zonsondergang te zien.
Het middelste deel van het huis, het atrium is ontworpen als het centrale hart van het huis. Op de begane grond is hier een open eetkamer gesitueerd met daarboven een vide, een loopbrug naar het dakterras en glazen dak.

Ter hoogte van het atrium is aan de oostzijde van de woning een patio gecreëerd. De gevel vouwt hier naar binnen en zorgt ervoor dat het atrium een zeer belangrijke verbinding met buiten creëert. Dit is de plek voor een boom – het brengt de sfeer van de veranderlijke natuur naarmate de jaargetijden verschuiven naar binnen.

Architect: Global Architects
Opdrachtgever: Particulier
Aannemer: Bouwbedrijf Jongerius
Overige betrokken partijen:
Foto’s: Alfred Lor

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2023 kan tot 1 september 2023. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA (hoofdsponsor) netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag. Mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag.

3 Comments

 1. bart van Veen says:

  Absolutely gorgeous!!
  What a beautiful project Global Architect has made again. Especially the atrium is beautiful and innovative

 2. Linda bergenhenegouwen says:

  Wonderful design and really so different and beautiful and situated in The Hague, The Netherlands near the beach of Kijkduin.

 3. Debby Hoeksma says:

  Echt een prachtig ontwerp!

Leave a Comment

*