Voorhout als museumkwartier in Den Haag

Het Voorhout als Internationaal Museumkwartier?

Schatzoeken rondom het Voorhout is niet bepaald moeilijk. Want laten we eerlijk zijn, dit is toch één van de mooiste stukjes Den Haag. Vergis je echter niet. Achter die monumentale deuren huist ook monumentale leegstand, veeleer verborgen, steeds meer zichtbaar. Er hunkeren nogal wat Assepoesters naar een nieuwe baljurk en er komen er nog meer. Prominente Haagse partijen zien monumentale kansen voor dit gebied: The Hague International Museum District. Denk: Delfts Blue + The Girl with the Pearl Earring + Escher + Nijntje + Rutte + … En vergeet dan niet de andere ‘needs’ van die hordes toeristen te bedienen; slapen, eten, shoppen, parkeren.

Kan het Voorhout zich gaan opmaken voor een nieuw bal? Wie horen dan in het organisatiecomité en wie op de gastenlijst? Haagse Bodem organiseerde 9 oktober 2015 de bijeenkomst ‘Schatgraven rondom het Voorhout’. Het concept van het Voorhout als Internationaal Museumkwartier spreekt beslist tot de verbeelding en kan een stimulans zijn voor werkgelegenheid en het oplossen van leegstand. Maar dan niet alleen met musea en wel mét betrokkenheid van de (brede) omgeving én behoud van het lokale DNA én met een vette stip aan de horizon. Het idee heeft absoluut potentie, maar nu is eerst en vooral richting en draagvlak nodig.

Bekijk hier de resultaten van de bijeenkomst.

Voorhout als Museumkwartier
Haagse Bodem is een deeltjesversneller voor Haagse herbestemming, een praktische community die het ontwikkelen van oplossingen voor leegstand in Den Haag stimuleert.

Leave a Comment

*