uitzicht over de duinen vanuit de top-logggia

Inzending Berlagevlag: Het Duinhuisje – StudioBvH

Het Duinhuisje is een energie neutrale woning, midden in de Haagse Duinen. Het ontwerp probeert drie zaken toe te voegen aan het architectonisch idioom; de TopLoggia, de KnieschotVide en de Staande-Kilgoot.

De TopLoggia, is een buitenruimte op de tweede verdieping van de woning, in plaats van de zolder. Een plek om te genieten van het duinlandschap waar de woning middenin staat. Door de TopLoggia leest de woning zwaarder en beschutter, dan het lichtgewicht houten huisje eigenlijk is.

De KnieschotVide zorgt voor een mooie hoge ruimte op de eerste verdieping van de woning. In plaats van een knieschot op de tweede verdieping. Dit zorgt ervoor dat in de kleine bad- en slaapkamers veel meer lucht, licht en ruimte wordt ervaren. De kamertjes voelen groter dan ze eigenlijk zijn.

De Staande-Kilgoot is een combinatie van een Kilgoot en een Staande Hemelwaterafvoer. Met deze oplossing zijn de plastic hemelwaterafvoeren volledig uit het zicht verdwenen. Het zorgt voor een rustig gestileerde architectuur voor de toch traditioneel gebouwde houten woning. De bouwtechniek oogt eigentijdser dan normaliter bij houten huisjes het geval is.

Doel van dit alles is een fijne woning voor de huidige bewoners, maar ook bedoeld als prikkel voor de huidige woningmakers. Zo kan een houten energie neutrale woning er ook uitzien.

Opdrachtgever: Particulier
Aannemer: Welstandbouw
Overige betrokken partijen: HTV Bouwtechniek
Foto’s: David Beijersbergen van Henegouwen

Projecten inzenden voor de Berlagevlag 2021 kon tot 15 mei 2021. Kijk hier voor meer informatie en inzenden>.
De Architectuurprijs Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC, BNA netwerk Den Haag en Dag van de Architectuur Den Haag.

Leave a Comment

*