toren van oud topverdiepingen

Podcast: Strijd om de Toren

Foto: Pvt pauline Wikimedia Commons

Strijd om de Toren is een verhaal over de Toren van Oud en de strijd om de nalatenschap van de beroemde architect J.J.P. Oud die hem ooit ontwierp. De toren, staande naast het World Forum in Den Haag, is een van de mooiste en tegelijk minst functionele wolkenkrabbers van Nederland. Hij staat er nog altijd, maar staat meer leeg dan dat er gebruik van wordt gemaakt.

“Nou dat is een drama waar je een opera over kunt schrijven.”

In de schaduw van dat unieke driehoekige gebouw, broeide lang een conflict over de erfenis van een ‘s Neerlands beroemdste architecten. En anno 2019 is er weer gekibbel. Weer strijd om de toren. Dit keer staat er iets op het spel dat van belang is voor alle architecten van Nederland. Wat ging er mis? Luister hier

Over dit verhaal

Platte Grond interviewde voor dit verhaal: Wytze Patijn, Eric Vreedenburgh, Tim de Boer.

Betrokken makers

Nienke de la Rive Box (host)
René van Es (productie en eindredactie)
Michiel van Poelgeest (muziek)

Platte Grond is een nieuwe Nederlandse non-fictie podcast over pioniers, architecten en andere cowboys. Met persoonlijke vertellingen, vergezichten en stadse avonturen voor iedereen die van goede verhalen houdt.

Die verhalen gaan over de kracht van architectuur, de drive van pioniers die dingen anders willen en de cowboys en -girls die niet denken, maar doen. Platte Grond gaat over plannen voor de toekomst. Over torenhoge ambities. En over het spoor soms volledig bijster zijn.

Leave a Comment

*