Luchtfoto CS Oost

Context = Key – het geheim van goed herbestemmen

Luchtfoto CS Oost

Van Haagse Bodem:

Herbestemmen is hot! Verlaten panden worden vlot überhippe bedrijfsverzamelgebouwen, hotels, woningen, broedplaatsen, klimhallen en wat al niet meer. Iedereen is anno nu vóór herbestemmen. Heel fijn, doel 1 bereikt! Ok … maar kunnen we dan nu effe stilstaan of het ook goed gebeurt?

Yes, dat kan en dat deed Haagse Bodem tijdens Platform#6 op 9 december 2016, deze keer samen met het H-team. Ervaringsdeskundigen knoopten ons in de oren: de sleutel tot succes is herbestemmen in samenhang met de omgeving. Eerst kijken naar de potentie, urgentie en de invloedrijke partijen. Vervolgens een gezamenlijke stip aan de horizon zetten (en vooral houden), en gááán. Klinkt natuurlijk simpeler dan het is, maar dat is toch echt de essentie van kwalitatief herbestemmen.

Die boodschap was zeker niet aan doveman’s oren besteed. Floris Alkemade, de Rijksbouwmeester himself, gaf ons een prachtige case om de tanden in te zetten: de achterkant van het Haagse Centraal Station. Nu nog de dark side, maar als het goed is straks de dazzling side van CS. Gretig pakte het gezelschap de gelegenheid aan om daar eens goed over te bomen.

Bekijk hier de resultaten van de bijeenkomst.

resultaat bijeenkomst Haagse Bodem goed herbestemmen

resultaten goed herbestemmen deel 2

Haagse Bodem is een deeltjesversneller voor Haagse herbestemming, een praktische community die het ontwikkelen van oplossingen voor leegstand in Den Haag stimuleert.

Bewaren

Leave a Comment

*