woningen in Vroondaal van Zeinstra

Inzending Nieuwe Berlagevlag: Vroondaal Aan het Park – Zeinstra Veerbeek Architecten

Midden in de parkachtige omgeving van natuur- en recreatiegebied Madestein ligt Vroondaal Aan het Park, een nieuw deelplan in het zuidwestelijke deel van Vroondaal. Het gebied ligt dichtbij het 350 jaar oude landgoed Ockenburgh en het strand van Kijkduin op fietsafstand. Deze plek biedt mogelijkheden voor ontspannen wonen. Met alle winkels, scholen en sportvoorzieningen dichtbij. De mooiste plekjes van Den Haag op een kwartiertje.

woningen in vroondaal in de stijl van het statenkwartier in Den Haag

De architectuur van de woningen in Vroondaal is geïnspireerd  door de rijk gedetailleerde architectuur van de huizen in de chique Haagse wijken als Duinoord, Statenkwartier en Belgisch park uit eind 19e – en begin 20e eeuw. Door individueel te kiezen opties, de variatie in kleur en materiaal en de verschillende ornamenten heeft elk huis karakter en een eigen gezicht. Eenheid in verscheidenheid. De rijke detaillering en asymmetrie in combinatie met het vele hout en gevarieerd gebruik van baksteen maakt de huizen tot een lust voor het oog.

nieuwbouw woningen in vroondaal in 19e eeuwse stijl

Het project (fase 1 en 2) omvat 5 verschillende woningtypen: 22 herenhuizen in 2 typen, 8 twee onder een kapwoningen in 2 typen en 2 typen vrijstaande villa’s. De plafondhoogte op de begane grond is 3 meter. Alle woningen liggen op een riante kavel.

Opdrachtgever: BPD ontwikkeling Zuid-West
Ontwerp: Zeinstra Veerbeek Architecten, ir. W.R. Zeinstra. Aannemer: Waal. Overige partijen: Synchroon, Wolf en Dikken adviseurs, BGSV, van der Waal en partners, Wijcon

Fotografie:  Michael van Oosten

Projecten inzenden voor de Nieuwe Berlagevlag kan nog tot eind 2017. Kijk hier voor meer informatie.
De Nieuwe Berlagevlag wordt georganiseerd door HaAC en BNA Haaglanden.

Leave a Comment

*