Paviljoensgracht in het oude Centrum

In the Mix. Oud Centrum, Nieuw Leven!

Paviljoensgracht in het oude Centrum (foto: hetoudecentrum.nl)

Dat is een leuke wijk, het Oude Centrum. Lekker divers, authentiek, goed rafelrandje. Tijdens de vijfde bijeenkomst van Haagse Bodem op 26 mei 2016 werden de straatjes van het oude Centrum eens goed bekeken. Wat is de perfecte stoepbreedte, open en gesloten plinten, de historie, de positie pal naast het nieuwe Centrum … Conclusie: bergen potentie!

Het huidige probleem is dat veel winkels wegtrekken, want er is te veel concurrentie van het Nieuwe Centrum. Bovendien wil de winkelende medemens geen extra blokje meer om voor extra shoppinggenot. Ja, en dat betekent leegstand.

Er lopen al een boel mooie initiatieven, zoals de nieuwe toekomst voor de oude V&D en het plan van de Boomhuttenclub. De workshop leverde aansluitend een mooie set aanbevelingen op. Alles bij elkaar, plus die slimme juridische blurringtips, ligt de wereld open om te experimenteren in dit bezige buurtje.

Bekijk hier de resultaten van de bijeenkomst.

Resultaten bijeenkomst Haagse Bodem over het Oude Centrum in Den Haag

Haagse Bodem is een deeltjesversneller voor Haagse herbestemming, een praktische community die het ontwikkelen van oplossingen voor leegstand in Den Haag stimuleert.

Bewaren

Bewaren

Leave a Comment

*